Mens en Techniek

Mens en Techniek

Mens en Techniek Van t Lindenhoutmuseum Marten en Marijn demonstreren een bionische hand

Leerlingen van 2 VWO+ van het Montessori College Nijmegen maken voor ons de creatieve tentoonstelling ‘Mens en Techniek’. In de tentoonstelling laten ze zien welk verband mens en techniek met elkaar hebben, nu en in de toekomst. De tentoonstelling is van 20 juni t/m 30 augustus 2023 te zien.

De relatie tussen mens en techniek van tegenwoordig is al best indrukwekkend. Op welke manier, dat ontdek je in deze tentoonstelling. Hoe helpt een exoskelet mensen lopen? Hoe komt het dat schaakcomputers beter zijn dan mensen? En wat is de invloed van AI, nu en in de toekomst? Leerlingen hebben maquettes gemaakt, een film, maar ook een hologram en interactieve spellen. Er is niet alleen iets te kijken, maar dus ook iets te doen!

Zelf onderzoek gedaan

De leerlingen hebben hun eigen onderwerp gekozen en hebben onderzoek gedaan, bijvoorbeeld door interviews te houden of informatie te zoeken in bronnen. En natuurlijk hebben ze ook hun fantasie gebruikt. In het museum kregen de leerlingen een les over hoe je een expositie inricht.

‘Mens en Techniek’ is te zien tijdens reguliere openingstijden op dinsdag, woensdag en iedere eerste zondag van de maand. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. Bekijk onze bezoekersinformatie voor actuele openingstijden.