Expositie Leven in 2080

Expositie Leven in 2080

expositie leven in 2080 van t lindenhoutmuseum

Leerlingen van 2 VWO+ van het Montessori College Nijmegen maakten de creatieve expositie ‘Leven in 2080’. In de expositie denken ze na over hoe het leven er in 2080 uit zal zien. Hoe is het vervoer, hoe ziet de woningmarkt eruit, hoe gaat het met de zorg? De leerlingen hebben gebruik gemaakt van hun fantasie, maar ook van de wetenschap. De expositie is tot en met 20 juli te zien.

De leerlingen van 2 VWO+ werken sinds februari aan hun onderzoek naar de wereld in 2080. De producten van hun onderzoek tonen we met deze tentoonstelling. De leerlingen zijn zelf naar het museum gekomen om een oude expositie te ontmantelen en hun eigen werken op te hangen. Ze hebben zelf de teksten geschreven en de volgorde bepaald. Hiervoor ontvingen de jongeren wel eerst een training in het museum van een van de junior conservatoren. De docenten kijken er tevreden naar terug en willen volgend jaar graag weer de eindproducten van de leerlingen in het museum tentoon stellen.

Zelf onderzoek gedaan

De leerlingen hebben hun eigen onderwerp gekozen en hebben onderzoek gedaan, bijvoorbeeld door interviews te houden of informatie te zoeken in bronnen. Daarnaast hebben ze hun fantasie gebruikt. De eindproducten hebben verschillende titels, zoals ‘Sociale media’, ‘Leven op Mars’ en ‘Vervoer in 2080’. Een ander groepje heeft gekozen voor het thema ‘Future Fashion’ en denkt hierbij aan de opkomst van hightech fashion en thrift shopping.

De tentoonstelling is tot en met 20 juli te zien tijdens de reguliere openingstijden. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. Bekijk onze bezoekersinformatie voor actuele openingstijden.