Exhibiting Europe

Exhibiting Europe

‘Exhibiting Europe’ is een tentoonstelling van studenten van de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. De studenten hebben binnen de collegereeks European Culture onderzoek gedaan naar Europa. De uitkomsten van dit onderzoek worden vertoond in het museum.

De Europese identiteit bestaat niet

Tijdens de collegereeks European Culture denken de studenten na over wat ‘Europa’ betekent op een bepaalde plaats, in een bepaalde tijd en voor een bepaalde groep mensen. Naar aanleiding van het idee ‘de Europese identiteit bestaat niet’ zijn de studenten op zoek gegaan naar de verschillende gedaanten van Europa. Het resultaat van die zoektocht is te zien in veertien kleurrijke posters. Iedere poster vormt een minitentoonstelling over een bepaald thema, waarbij Kerstmis een favoriet onderwerp is.

Kerstmis, Songfestival en korsetten

De posters behandelen heel verschillende onderwerpen, zoals Kerstmis, kerstmarkten, Oud en Nieuw, het Eurovisie Songfestival, wijn en korsetten. Wie zich wil onderdompelen in kerst in Europa komt in de vakantie naar deze tentoonstelling en ontdekt dat Europa meer is dan de Eiffeltoren, het Colosseum of de Brandenburger Tor.

‘Exhibiting Europe’ is op woensdag 14, 21 en 28 december te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart.