Een dag uit het leven van een 19e-eeuws weeskind

Een dag uit het leven van een 19e-eeuws weeskind

Hoe leefde een weeskind in de 19e eeuw? Dit ontdek je in deze nieuwe tentoonstelling. In ‘Een dag in Neerbosch’ zijn de verschillende dagdelen die kinderen beleefden in het klein nagemaakt. In één rondje loop je erdoorheen. De tentoonstelling is interactief en laat je beleven hoe kinderen in 1900 leven, leren en spelen.

In 1900 hebben kinderen een strikt dagschema. Elke dag stipt om kwart voor zes ’s ochtends gaat de bel in de slaapzaal, waarna de kinderen zich moeten wassen met koud en vies water. Dan is het tijd om aan te kleden. De kinderen moeten er netjes uitzien, want om half acht begint de kerkdienst in de Weezenkapel. Om acht uur verzamelen de kinderen zich vervolgens in de eetzaal voor het ontbijt. Na het ontbijt is het even tijd om te spelen voordat de kinderen naar school moeten, waar ze les krijgen in verschillende vakken.

De tentoonstelling is te zien tijdens de reguliere openingstijden. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. Bekijk onze bezoekersinformatie voor actuele openingstijden.