Partnerorganisaties

Entrea Lindenhout

Entrea Lindenhout is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp en is vernoemd naar Johannes Van ’t Lindenhout. Zijn weeshuis groeide uit tot Kinderdorp Neerbosch en is eind vorige eeuw na verschillende fusies ontwikkeld tot het huidige Entrea Lindenhout. Kinderen horen thuis…, of zo thuis mogelijk.
Entrea Lindenhout biedt de hulp in het gezin, in de buurt, op school en in samenwerking met andere organisaties. Als thuis wonen niet kan biedt Entrea Lindenhout (tijdelijke) opvoeding elders, het liefst in een (pleeg)gezin, maar ook in een groep. Eigen ouders blijven ‘ouders’! Na ruim 150 jaar, april 2017, leeft zijn naam voort in ‘Entrea Lindenhout’, een grote Gelderse jeugdzorgorganisatie met tegenwoordig het hoofdkantoor in Arnhem.

www.lindenhout.nl

Website Kinderdorp Neerbosch

Oud-Neerbosch bewoonster Teuntje Verburgh en haar partner Lea Wiltjer hebben een site in het leven geroepen over Kinderdorp Neerbosch. Een site vol foto’s en verhalen, boordevol Neerbosche herinneringen.

www.kinderdorpneerbosch.nl

Erfgoed Gelderland

Stichting Gelders Erfgoed en het Gelders Archief hebben op 1 januari 2010 de coöperatie Erfgoed Gelderland opgericht. Elke Gelderse erfgoedorganisatie die zich herkent in de doelen van de coöperatie is van harte welkom om zich aan te sluiten. Erfgoed Gelderland is het consulentschap voor erfgoed, musea en geschiedbeoefening in de provincie Gelderland. Erfgoed Gelderland zet zich erfgoedbreed in voor het versterken van kwaliteit en professionaliteit via scholing en advies, projecten en publicaties, netwerken en monitoring. Daarnaast stimuleren en faciliteren wij de samenwerking tussen onze aangesloten archieven, musea, historische verenigingen, monumentenorganisaties en andere relevante instellingen.

www.erfgoedgelderland.nl

Elisabeth Weeshuis Museum

In totaal groeiden er meer dan 700 kinderen op in het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg brengt hun verhalen tot leven. Verkleed je als weeskind, ontdek de enge beestjes in het bed, draai aan het spinnewiel en speel de filmquiz – een leuk en leerzaam uitje voor de hele familie.

 

Herenstraat 29, 4101 BR Culemborg
Telefoon 0345 513912
www.weeshuismuseum.nl

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen, Postbus 1474, 6501 BL Nijmegen
T 024 360 88 05 email: info@museumhetvalkhof.nl

www.museumhetvalkhof.nl

vfonds

vfonds, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg
Oranje Nassaulaan 5, 5211 AR ’s-Hertogenbosch
T 073 613 91 00 email: info@vfonds.nl

www.v-fonds.nl

Oorlogsmuseum

Oorlogsmuseum Overloon, Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon.
Museumpark 1, 5825 AM Overloon
T 0478 64 12 50, email: info@oorlogsmuseum.nl

www.oorlogsmuseum.nl

Achter de rug

Rens Strijbos, de persoon achter de site, verzameld gegevens over o.a. protestants christelijke kinderboeken en tijdschriften. Hij maakt hierbij ook gebruik van het archief van het Van ‘t Lindenhoutmuseum, op zoek naar boeken en tijdschriften uitgegeven door de Neerbosche drukkerij.

www.achterderug.nl

Regionaal Archief Nijmegen

Het archief kan je nog meer vertellen! Voor de antwoorden op al uw kleine en grote vragen over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving kunt u bij ons terecht! In de Digitale Studiezaal zoekt u door de volgende collecties:

  • Indexen (o.a. persoonsgegevens)
  • Bibliotheek
  • Beeldbank (foto’s, kaarten, geluidsbanden)
  • Kranten (De Gelderlander en de PGNC)
  • Films

De archieven van Nijmegen en de regiogemeenten en van Nijmeegse bedrijven, verenigingen en particulieren zijn doorzoekbaar via Archieven en Inventarissen. Voor een bezoek aan onze studiezaal, vindt ook de adresgegevens en openingstijden op de site.

regionaalarchiefnijmegen.nl

Gilde Nijmegen

Gilde Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie bestaande uit merendeels 50+ die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. De Gilde-vrijwilligers zijn actief op het gebied van Taalvaardigheid, Vakmanschap, en Educatieve stads- en natuurwandelingen en fietstochten.

www.gildenijmegen.nl

Eropuit in eigen land

Ontdek de bijzondere plekjes van Nederland die u anders niet had gevonden!

www.eropuitineigenland.nl