Nieuwe naam museum

Nieuwe naam museum

Naamsverandering: Van 't Lindenhout museum wordt Museum Kinderdorp Neerbosch - Museum Kinderdorp Neerbosch

Met trots kondigen wij aan dat het ‘van ’t Lindenhoutmuseum’ voortaan ‘Museum Kinderdorp Neerbosch’ zal heten.

Reden voor naamsverandering

De naamsverandering is het resultaat van een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door studenten van de Radboud Universiteit waarbij meerdere gesprekken zijn gevoerd met bestuur en medewerkers van het museum, interviews met oud-medewerkers van de jeugdzorginstelling, voormalige bewoners en een deskundige op het gebied van museum naamsveranderingen.

Uit dit onderzoek bleek dat het behouden van de huidige naam niet de beste optie was. De nieuwe naam zou de rijke historie en het erfgoed van het kinderdorp beter reflecteren. Zowel brandingonderzoek als vergelijkingen met andere musea toonden aan dat de vindbaarheid en kenbaarheid van het Van ’t Lindenhoutmuseum laag was en dit zou zeker verbeteren met een naamsverandering.

Keuze voor de nieuwe naam

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat ‘Kinderdorp’ een geliefd woord is in de naam, gecombineerd met ‘Neerbosch’ vanwege de emotionele waarde voor oud-bewoners. Uiteindelijk bleek de naam ‘Museum Kinderdorp Neerbosch’ het meest geschikt te zijn. Deze naam omvat de gehele lading van het museum, is herkenbaar en beter vindbaar, omdat Neerbosch meteen de locatie aangeeft.

Verbouwing en heropening

Momenteel is het museum tijdelijk gesloten vanwege een uitgebreide verbouwing en compleet nieuwe vaste tentoonstelling. We kijken ernaar uit om op zondag 13 oktober 2024 onze deuren weer te openen voor het publiek en iedereen te verwelkomen in het vernieuwde Museum Kinderdorp Neerbosch.