Programma op maat

Rondleidingen voor groepen (op afspraak)

Voor groepen organiseert het museum speciale rondleidingen. Uw rondleider vertelt over de vaste collecties, het gebouw en de historische omgeving. De in- en rondleiding voor groepen duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn € 5,- per persoon met een minimaal bedrag van € 50,00. Neem contact op via mail e.banki@vantlindenhoutmuseum.nl of telefonisch 06 30 84 82 38. Ook rondleidingen bij tijdelijke tentoonstellingen zijn mogelijk.

Het museum huren voor een (jeugd)zorg gerelateerde activiteit

Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor een jeugdzorg gerelateerde activiteit? Lopend over het oude terrein van Neerbosch, verstopt op een industrieterrein in Nijmegen, zie je nog de contouren van het voormalige kinderdorp.

Naast de paviljoens uit de jaren ’70, is er ook nog het oude straatje uit de 19e eeuw. De voormalige bakkerij, de kleermakerij en de vaktekenschool. Verderop staat de voormalige Weezenkapel, waar nu Museum Kinderdorp Neerbosch is gehuisvest. Kom met uw groep naar dit monumentale gebouw, om 150 jaar sociale geschiedenis te beleven.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • buiten reguliere openingstijden
  • grote (maximaal 90 personen) en kleine groepen
  • arrangementen met koffie, thee en/of lunch

 

Er wordt een verhuurovereenkomst gemaakt en vergoeding per dagdeel gerekend. Neem contact op met Esther Bánki via mail e.banki@vantlindenhoutmuseum.nl of telefonisch 06 30 84 82 38.

 

Rondleiding begraafplaats

Rondleiding op afspraak.

 

Concert geven

U kunt onze monumentale witte Weezenkapel huren voor een concert. De akoestiek van de kapel leent zich uitstekend voor recitals en concerten. Op de galerij staat een orgel dat nog steeds speelbaar is. Het orgel is gebouwd door de firma Bakker en Timmenga. In de kapel passen gezelschappen tot maximaal 100 personen. Vóór uw concert geven wij een kleine introductie over de historische plek van ons museum. En wist u dat de Weesinrichting een muzikaal verleden heeft? Ook daar vertellen we iets over.

 

 

Neem voor meer informatie of reserveren contact op met Esther Bánki via e.banki@vantlindenhoutmuseum.nl.