Museumdocenten

Museum Kinderdorp Neerbosch beschikt over een enthousiast team van verschillende rondleiders voor uiteenlopende groepen: rondleidingen voor volwassenen tot educatieve programma’s voor basisscholen en voortgezet onderwijs. De museumdocenten zien het als een uitdaging om voor uiteenlopende groepen een inspirerende rondleiding te verzorgen. Ze stellen zich graag aan u voor!

Henk Rullmann

“Hoewel ik mijn jeugdjaren in Den Haag heb doorgebracht, woon ik al veertig jaar in Nijmegen, een stad die mijn hart veroverd heeft. Die liefde voor Nijmegen is gevoed door het Regionaal Archief Nijmegen, waar ik jarenlang gewerkt heb in de studiezaal. Talrijke studenten, (basis)scholieren en andere belangstellenden heb ik met veel plezier geholpen en begeleid met scripties, werkstukken en al hun vragen over de stadsgeschiedenis.

Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar het plezier in kennisoverdracht en verhalen vertellen is gebleven. Dat uit zich nu in lezingen, stadswandelingen en het af en toe zelfs zingen van Nijmeegse liederen.”

Daniëlle van der Meer

“Oorspronkelijk kom ik uit Drunen. Inmiddels zit ik in de eindfase van mijn studie geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast mijn studie werk ik voor de Anne FrankStichting bij externe educatieve projecten. Tijdens mijn studie ben ik betrokken geweest bij de jongerenorganisatie Youth and Sobibor en hier ook voorzitter van geweest. Uiteindelijk ben ik mij gaan verdiepen in de museale wereld en op die manier in aanraking gekomen met Museum Kinderdorp Neerbosch. Het leuke van het werken in Museum Kinderdorp Neerbosch vind ik de verschillende facetten/thema’s die dit museum te bieden heeft en de diversiteit aan doelgroep gerelateerde educatieve projecten.”

Merijn Ebskamp

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en omstreken. Na het behalen van mijn bachelor Geschiedenis en tweede graads onderwijsbevoegdheid in 2018 begonnen als museumdocent bij Museum Kinderdorp Neerbosch. Wat mij zo aanspreekt aan het museum is de setting waarin de educatieve programma’s gegeven worden. Dit zorgt ervoor dat de geschiedenis van het Wezendorp bijna tastbaar wordt. In het museum kan ik mijn passie voor geschiedenis combineren met mijn passie voor onderwijs. Naast mijn werk voor het museum ben ik werkzaam als onderwijsassistent in het basisonderwijs en ga ik een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs halen.”